energiafuggetlenites.hu

Magánszemélyeknek

Lakástakarék szerződéses módozatait a pénztár munkatársai úgy állították össze, hogy Ön mindenképpen találjon napelemes, hőszivattyús, klímás, mennyezet és padlófűtés rendszer igényeinek megfelelő megoldást.

Milyen célokra használhatja fel a megtakarítását?

Ha a megtakarítási idő alatt kapott állami támogatást, bónuszt vagy prémiumot is fel szeretné használni, lakáscélra kell az összegyűjtött megtakarítását felhasználni. Ha kiválasztja a lakáscélt, részletes tájékoztatást kaphat arról, mi minősül lakáscélú felhasználásnak, és mit kell tennie, ha az adott célra költené el megtakarítását.

Milyen ingatlan felújítására használható fel a megtakarítás?

A 2018. október 16-ig megkötött szerződések esetén a megtakarítást felhasználhatja:

  • bármely magyarországi lakóingatlan – lakás, családi ház vagy tanya – felújítására, korszerűsítésére, kivéve üdülő vagy nyaraló,
  • társasházi vagy lakásszövetkezeti közös tulajdon felújítására és korszerűsítésére,
    • a következő : Napelem, Hőszivattyú, Klíma, Mennyezet és Padlófűtés rendszerek telepítése.
    • szilárd burkolatú út, kerítés, járda, áram-, gáz-, vízvezeték, szennyvízcsatorna, csapadékvíz-elvezető csatorna, árok, központi fűtés, informatikai hálózati kapcsolat (telefon, kábeltelevízió, internetelérés).

Kinek kell tulajdonosnak lennie a választott ingatlanban?

A megtakarítási összeget lakáscélra felhasználó személynek tulajdonosnak kell lennie vagy haszonélvezeti joggal kell rendelkeznie az ingatlanban (azaz bérlő vagy csak tulajdonosi jogviszony nélkül ott lakó nem lehet a felhasználó).

Ez a személy lehet:

  • a lakástakarék-szerződés szerződője (aki a szerződést kötötte), vagy
  • a szerződés kedvezményezettje (akit a szerződő korábban a szerződés kedvezményezettjeként választott) vagy
  • a szerződő vagy a kedvezményezett közeli hozzátartozója. Ki számít közeli hozzátartozónak?
 

Mi minősül lakáscélú felújításnak?

A felújításhoz szükséges anyagok, valamint az egyszer használatos szerszámok, gépek bérleti díja elfogadható lakáscélú felhasználásnak: pl. festék, csavarok, ecset, tapéta, tégla, hőszigetelés, cserép, zárak, sóder, homok, fűrészárú, nyílászárók stb.

Azonban a nem egyszer használatos szerszámok, gépek nem számolhatók el felújítási költségként: pl. létra, csiszológép, fúrógép, vízmérték, mérőszalag stb.

Kérdéseire szívesen válaszolunk:

Török Csaba
Műszaki Vezető
20/23 43 664
torok.csaba@napelem-solarkft.hu