energiafuggetlenites.hu

Lakástakarékpénztár

A lakás-előtakarékossági szerződés egy speciális pénzügyi termék, amely egyszerre kínál garantált feltételekkel megtakarítási és hitel lehetőséget úgy, hogy az előre kiszámítható és vállalható teherviselést jelentsen a család vagy egy lakóközösség számára.

A takarékoskodás időszaka alatt hónapról hónapra előre meghatározott összeget kell a számlán elhelyezni, amelyet az állam 30 %, természetes személyek esetén maximum évi 72.000,-forintos támogatással egészít ki.

Magas hozam érhető el (megtakarítási időtől függően, EBKM állami támogatással: 4,54 – 15,20%).  

Emellett az OTP Lakástakarék a befizetésekre és támogatásokra kamatot ír jóvá. A havi megtakarítás összegét mindenki maga választhatja meg, nagysága a megtakarítási időtől függően 620,- Ft és 20.000,- Ft között lehet, amely ugyanakkor a megtakarítási idő alatt is bármikor módosítható.

Ha a megtakarítás összege nem fedezné az igényeket, egyszerű és gyors hitelbírálat után lehetőség van olyan, a szerződéskötéskor meghatározott garantált kondíciójú (előre rögzített, fix kamatú) lakáskölcsön felvételére, melynek nagysága elérheti a megtakarítás csaknem másfélszeresét.

A lakáscélú felhasználás széles körű: lakótelek, új és használt lakás megvásárlása, közműépítés. A megtakarítás lakásfelújítás keretében szinte minden beépített berendezés megvásárlásának finanszírozására – konyhabútor, beépített szekrények, tűzhely, légkondicionáló berendezés – felhasználható.

Lakáselőtakarékossági szerződést bárki köthet saját maga, illetve közeli hozzátartozó kedvezményezett részére. Ilyen kedvezményezett lehet például házastárs, testvér, szülő, nagyszülő, gyermek vagy unoka.

A lakossági, társasházi és lakásszövetkezeti, valamint az önkormányzati ügyfelek részére szóló ajánlatokról részletesebben a rájuk vonatkozó menüpontok alatt olvashat.